Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Satakunnan Kansa: Laura Huhtasaaren kodin ikkunoita rikottu ja seiniä töhritty

Huhtasaari kertoo, että joululoman aikana hänen talonsa seinään oli spreijattu "homohuora".

Laura Huhtasaaren mukaan kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun hänen kotinsa joutuu ilkivallan kohteeksi. Martti Kainulainen / Lehtikuva

STT

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren kodin ikkunoita on rikottu perheen joululoman aikana. Huhtasaari kertoi kotikaupungissaan Porissa ilmestyvälle Satakunnan Kansalle, että kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun hänen kotinsa joutuu ilkivallan kohteeksi.

Hän sanoo saaneensa myös epäasiallisia viestejä.

–Joulukuun alussa talon seinään oli spreijattu "homohuora". Siihen on nyt jo maalattu päälle. Tämä rikkoo kaikki rajat, kun kotiin tunkeudutaan, Huhtasaari sanoo lehden verkkosivuilla.

Presidenttiehdokas uskoo, että turvatasoa nostetaan tapauksen vuoksi. Hän kertoo Satakunnan Kansalle huomanneensa tapahtuneen perjantaina iltapäivällä palatessaan Sveitsistä, jossa oli perheensä kanssa viettämässä joulua. Taloyhtiön puheenjohtaja oli huomannut teon jo aikaisemmin ja tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Kaikkiaan ikkunoita oli rikottu kaksi, eikä Huhtasaari ollut löytänyt kiviä tai muita vastaavia esineitä talon sisältä.

Huhtasaari viestitti STT:lle perjantaina illalla, ettei halua nyt kommentoida asiaa enempää.

Stubbin kodin ikkunoita ammuttiin

Poliitikkojen koteihin kohdistuvia tekoja tulee julkisuuteen harvoin. Vuonna 2015 silloisen valtiovarainministerin Alexander Stubbin (kok.) kodin ikkunoita ammuttiin ilmakiväärillä, kun Stubb perheineen oli nukkumassa.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi ampumiseen osallistuneen miehen puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Mies oli myös kivittänyt Stubbin kodin ikkunoita ja ulko-ovea toisen epäillyn kanssa. Toinen mies kuoli esitutkinnan aikana.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut