Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Perun armahdettu presidentti yllättyi armahduksesta, pyytää anteeksiantoa

Kovaotteinen ja itsevaltainen Fujimori toimi Perun presidenttinä vuosina 1990–2000.

Perussa tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään armahdusta vastaan. Ernesto Benavides

STT

Perun armahdettu ex-presidentti Alberto Fujimoripyytää julkisesti anteeksiantoa. Hän pyysi anteeksiantoa videossa, joka oli kuvattu sairaalassa.

Videolla Fujimori kertoo armahduksen olleen yllätys ja aiheuttaneen sekalaisia tunteita.

Perun istuva presidentti <Person>Pedro Pablo Kuczynski</Person>armahti Fujimorin sunnuntaina terveyssyihin vedoten. Fujimori tuomittiin 25 vuodeksi vankilaan ihmisoikeusloukkausten ja korruption takia vuonna 2009.

Perussa tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään armahdusta vastaan. Maanantaina poliisi käytti kyynelkaasua protestoijia vastaan. Mellakkapoliisi myös esti mielenosoituksia leviämästä Fujimoria hoitavan sairaalan alueelle.

Protestoijat vaativat armahduksen perumisen lisäksi istuvaa presidenttiä Kuczynskia eroamaan. Kuczynski lupasi viime vuonna vaalikampanjansa aikaan, ettei hän vapauttaisi Fujimoria.

Kovaotteinen ja itsevaltainen Fujimori toimi Perun presidenttinä vuosina 1990–2000. Virkakautensa aikana hän korjasi maan talouden syöksykierrettä ja taltutti maan sissisotia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut