Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Julian Assangen Twitter-tili näyttää kadonneen

Assange on pakoillut virkavaltaa Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa vuodesta 2012

Wikileaks-sivuston perustaja Julian Assange kuvattuna toukokuussa Ecuadorin suurlähetystön parvekkeella. Lehtikuva / AFP

STT

Tietovuotaja Julian Assangen Twitter-tili näyttää kadonneen. Wikileaks-sivuston perustajan Twitter-tilille mentäessä ilmestyy teksti "valitettavasti tätä sivua ei ole".

Assangen tili on kadonnut nettisivuja arkistoivan Wayback Machinen perusteella yön aikana. Yleensä aktiivisesti tviittaava Assange on tviitannut viimeksi perjantaina.

Tietoa siitä, onko Assange itse poistanut tilinsä vai onko se esimerkiksi poistettu, ei heti ollut saatavilla. Wikileaksin Twitter-tilillä asiaa ei ole toistaiseksi kommentoitu. Twitter on kuitenkin täyttynyt spekulaatioista siitä, miksi tili on kadonnut. Toiset syyttävät Twitteriä, toiset Assangea itseään.

Assange liittyi Twitteriin helmikuussa. Hän on pakoillut virkavaltaa Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa vuodesta 2012.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut