Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Outi Mäkelä valittiin Nurmijärven kunnanjohtajaksi

Mia Laiho on nousemassa Mäkelän tilalle eduskuntaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä on valittu uusimaalaisen Nurmijärven kunnanjohtajaksi. Kunnanvaltuusto päätti keskiviikon kokouksessaan pestata Mäkelän vanhuuseläkkeelle jäävän Kimmo Behmin seuraajaksi.

Nurmijärveltä kotoisin oleva Mäkelä, 43, on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007. Hän on toiminut myös Nurmijärven kunnanhallituksen puheenjohtajana ja Uudenmaan maakuntahallituksen puheenjohtajana.

Valinta tarkoittaa sitä, että Mäkelä jättää paikkansa eduskunnassa. Hänen tilalleen on nousemassa espoolainen kaupunginvaltuutettu ja lääkäri Mia Laiho. Mäkelä aloittaa Nurmijärven kunnanjohtajana maaliskuussa.

– Haluan tehdä kunnasta elinvoimaisen paikan asua. Kunnan on myös oltava palvelualtis asukkaita kohtaan. Nykypäivän kunnallishallinto ei voi toimia ilman läpinäkyvyyttä ja avoimuutta, Mäkelä sanoi tiedotteessa.

Mäkelä sanoi pohtineensa kunnanjohtajaksi hakemista pitkään.

– Kuntakentällä on nyt niin paljon haasteita ja mielenkiintoisia asioita tapahtumassa, että on tosi kiva päästä tekemään niiden kanssa päivittäistä työtä. Paljon kannustusta tuli, että hae vaan.

Noin 42 000 asukkaan Nurmijärvi on Suomen suurin kunta, joka ei käytä kaupunki-nimitystä. Mäkelä sanoi STT:lle, että kunta haluaa pitää siitä kiinni.

– Olemme olleet pitkään ylpeitä siitä. Tämä on maaseutumainen ja ihmisläheinen kunta, ehkä kunta-nimike sopii meille paremmin, Mäkelä kertoi.

– Nurmijärvellä on kaikki avaimet menestykseen jo kokonsa puolesta. Meitä ei vaivaa pieniä kuntia vaivaavat ylitsepääsemättömät taloudelliset haasteet. Myöskään suurta kuntaa vaivaavat kankeat rakenteet eivät ole meille ongelma.