Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Myanmarin armeija kertoo tutkivansa joukkohautaa Rakhinessa

Joukkohauta löytyi samalta alueelta, jolla YK ja Yhdysvallat sanoo Myanmarin joukkojen suorittaneen etnisen puhdistuksen maan rohingya-vähemmistöä vastaan.

STT, AFP

Myanmarin armeija kertoo tutkivansa paikallisesta kylästä löytynyttä joukkohautaa Rakhinen osavaltiossa.

Asiasta ilmoitti maan armeijan johto Facebook-sivuillaan eilen.

Joukkohauta löytyi samalta alueelta, jolla YK ja Yhdysvallat sanoo Myanmarin joukkojen suorittaneen etnisen puhdistuksen maan rohingya-vähemmistöä vastaan. Armeija väittää kohdistavansa toimensa Rakhinen osavaltiossa vain kapinallisia vastaan.

Myanmarin armeija ei päivityksessään selventänyt kuinka monta vainajaa joukkohaudassa on tai mihin kansanryhmään he kuuluvat.

– Mikäli yksikään turvallisuusviranomainen on ollut tässä mukana aloitamme juridiset toimenpiteet, armeijan lausunnossa sanottiin.

Yli 655 000 rohingyaa on paennut tänä vuonna naapurimaa Bangladeshiin Myanmarin sotilasoperaation vuoksi.

Lääkärit ilman rajoja -järjestö arvioi viime viikolla, että jo ensimmäisen kuukauden aikana yli 6 700 rohingyaa kuoli Myanmarin armeijan aloitettua sotilasoperaationsa. Järjestön mukaan kuolleiden joukossa on ainakin 730 alle viisivuotiasta lasta.

 Lääkärijärjestön arvio uhriluvusta on huomattavasti suurempi kuin Myanmarin armeijan arvio, jonka mukaan kuolleita olisi kaikkiaan nelisensataa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut