Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Terho avauspuheessaan: Siniset on uudistaja inhimillisellä tavalla

Terho totesi puheessaan, että nyt sinisillä on edessään viestinsä kirkastaminen Suomen kansalle.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho pitämässä kiitospuhetta puheenjohtajajavalintansa jälkeen Sinisen tulevaisuuden ensimmäisessä puoluekokoksessa Tampereella. Lehtikuva / Markku Ulander

Susanna Jääskeläinen / STT

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajaksi valittu eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho uskoo, että sinisten sisältä löytyvä kokemus auttaa puolueen nostamisessa nykyisistä varsin pienistä kannatuslukemista.

Terhon mielestä edessä oleva tehtävä on samantapainen kuin Timo Soinilla oli aikanaan perussuomalaisten johdossa.

– Prosentista lähdetään liikkeelle gallupeista, kyllä. Mutta se etu meillä on, että kokemusta on valtava määrä, kokemus ei jäänyt taakse, vaikka puoluetuet menetettiin. Ja toki meillä on 19 edustajaa, viisi ministeriä ja kuutisenkymmentä valtuutettua tällä hetkellä ympäri maata, Terho sanoi valintansa jälkeen.

Hän myönsi, että työtä on paljon edessä, jotta puolue pystyy vakiinnuttamaan asemansa kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

– Se on vuosien homma, kun tehdään uudestaan kenttäorganisaatio, joka on paikallistasolla kattava läpi maan.

Terho valittiin lauantaina odotetusti viime kuussa puolueeksi rekisteröidyn Sinisen tulevaisuuden johtoon. Hänelle ei ilmaantunut vastaehdokkaita.

Hän johtaa puoluetta kesän 2019 puoluekokoukseen asti eli noin puolitoista vuotta.

Terhon mukaan ohjelmatyö alkaa heti ensi viikolla, kun valittu puoluejohto pääsee työtä vetämään.

Sininen tulevaisuus pitää parhaillaan ensimmäistä puoluekokoustaan Tampereella.

"Uudistamme inhimillisellä tavalla"

Terhon mukaan siniset eivät sijoitu samassa mielessä oikeisto-vasemmistoakselille kuin perinteiset puolueet, koska se on uusi puolue.

– Mutta se on ihan järkevä paikka, mihin meidät on eduskunnassa sijoitettu – keskusta-oikeistolainen puolue, joka selvästi haluaa purkaa sääntelyä ja uskoo työhön ja yrittämiseen.

Terho kuvasi kokouksen avauspuheessaan puoluetta muutosvoimaksi, joka uudistaa inhimillisellä tavalla.

Hänen mukaansa siniset pystyy esittämään ongelmiin selkeitä ja ennakkoluulottomia vastauksia, koska se on riippumaton etujärjestöistä.

Hän kehui sinisten pelastaneen Suomen hallituksen ohella talouskasvun ja kymmeniätuhansia työpaikkoja, kun talouden mittarit näyttävät vihdoin ylöspäin ja velkaantuminen hidastuu.

– Se on oikein. Velaksi eläminen on tulonsiirtoa huomisen lapsilta tämän päivän sosialisteille, Terho sanoi puheessaan.

Terho totesi puheessaan, että nyt sinisillä on edessään viestinsä kirkastaminen Suomen kansalle.

Hänen mukaansa puolueen synnyllä ja hallituksen pelastamisella oli hintansa, joka oli sinisille puoluetukien ja valmiin kenttäorganisaation menettäminen. Hänen mukaansa sinisten on osoitettava, että puoluetuki ei ole edellytys menestykseen.

– Koko puoluetukijärjestelmä on outo. Poliitikot verottavat kansalaisilta puoluetukia, joilla ostavat sitten ilmoituksen lehdestä, jossa kertovat haluavansa laskea verotusta. Uskon vakaasti, ettei kansa halua puolueiden mainostavan heille itseään – heidän omilla rahoillaan, Terho moitti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut