Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kokoomuksen Jokinen: Ryhmän linjaa vastaan äänestänyt Salolainen selviää ilman sanktioita

Kaksi muuta alkoholiprosentin korotusta vastustanutta kokoomusedustajaa oli poissa äänestyksestä.

Kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.) äänesti alkoholiäänestyksessä vastoin puolueensa linjaa. Markku Ulander

Matias Åberg, Mikko Isotalo / STT

Alkoholiprosenttiasiassa kokoomuksen ryhmän linjaa vastaan äänestänyt kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.) ei saa sanktioita toiminnastaan, kertoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen STT:lle.

Salolainen vastusti perjantain äänestyksessä linjausta enintään 5,5 prosentin vahvuisten juomien sallimisesta ruokakaupoissa. Hän oli äänestyksessä sosiaali- ja terveysvaliokunnan linjalla, että enimmäisrajan pitäisi säilyä 4,7:ssä.

Salolaisen mukaan uudistus lisää alkoholin kulutusta ja haittoja.

– Äänestin puhtaasti omantuntoni mukaisesti tässä ja sen näkemyksen mukaan, mikä oli syntynyt näistä haitoista, hän sanoo.

Alkoholiprosentin korottamista aiemmin vastustaneet kokoomusedustajat Pauli Kiuru ja Sanna Lauslahti olivat poissa alkoholiäänestyksestä, vaikka he olivat hetkeä ennen olleet paikalla eduskunnan istunnossa.

Ryhmän puheenjohtajan Jokisen mukaan kaikkien kolmen kokoomusedustajan kanssa oli käyty hyvin perusteellinen keskustelu alkoholiasiasta.

– Sen takia se (keskustelu) käytiin, että on tiedossa etukäteen, miten kukin tulee käyttäytymään. He toimivat sen mukaan, mitä olimme etukäteen keskustelleet ja sopineet, ja silloin se tarkoittaa sitä, että meidän ryhmässä ei tule mitään sanktioita näille ihmisille, sanoi Jokinen perjantaina iltapäivällä.

Äänestystä edeltäneen torstai-illan täysistunnossa Jokinen sanoi, että on virheellinen tieto, että hallituspuolueet olisivat sopineet, että alkoholiäänestyksessä olisi vapaat kädet tai omantunnonvapaus.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut