Levyarvio: Tangokuningas on läsnä

Aapo Siippainen

Leif Lindeman

Aito joulu

Sony

Arvio: 4/5

Äänekoskelainen Leif Lindeman miettii Aito joulu -kappaleessa, mihin pisteeseen loskainen arki loppuu ja mistä alkaa rauhallinen pyhä. Suomen palkituimpiin sanoittajiin kuuluvan Sinikka Svärdin kirjoittama kappale on omistettu kaikille kiireeseen tukahtuville suomalaisille.

Rivien välistä voi löytää hyvin ahdistuneen ihmiskohtalon, jolle oman perheen parissa vietetty aattoilta on ainoa mahdollisuus antaa periksi oravanpyörästä.

Esa Niemisen säveltämä Kuin henkäys ikuisuutta on alun perin Tarja Turusen levyttämä. Tangolaulaja lataa kertosäkeeseen paljon tunnetta.

Niemisen ja Svärdin kappaleiden lisäksi Lindeman on valinnut levylle hänelle tärkeitä joululauluja. Kun sanomassa korostuu kristillinen hengellisyys, on itsestään selvää, että levyllä on tilaa Konsta Jylhän joululaululle. Lumiukko-animaatiosta tutusta Avaruudesta on tullut pakollinen nykyajan klassikko.

Harmittavan usein joululevyillä pyritään niin satumaiseen tunnelmaan, että laulaja jää salaperäiseksi tarinankertojaksi. Leif Lindemaninkin levyllä on mahtipontisia sovituksia, mutta artisti on koko ajan läsnä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.