ABC News: Ahdistelusta syytettyä kapellimestaria vastaan ei nosteta syytteitä

Ooppera hyllytti James Levinen aiemmin viikolla.

STT

Yhdysvalloissa Metropolitan-oopperan ahdistelusta syytettyä kapellimestari James Levineä vastaan ei nosteta syytteitä, kertovat syyttäjät ABC Newsin mukaan.

Maailmankuulu ooppera hyllytti Levinen viime sunnuntaina ja kertoi, että Levineä ei enää nähdä tällä kaudella oopperassa. Metropolitan-ooppera on myös aiemmin kertonut tutkivansa ahdistelusyytökset.

Esimerkiksi New York Times ja New York Post kirjoittivat nimettömänä pysyttelevän miehen kertoneen Levinen ahdistelleen häntä seksuaalisesti Illinoisissa 1980- ja 1990-luvuilla. Poliisiraportin mukaan uhri oli 15-vuotias, kun epäillyt teot alkoivat.

Mies oli vuoden 2016 raportin mukaan kertonut poliisille, että kapellimestari oli muun muassa tyydyttänyt itseään hänen edessään ja kosketellut häntä. Miehen mukaan häirintä alkoi 1985 luksushotellissa Lake Forestissa ja jatkui vuoteen 1993. Tapauksia oli ollut miehen mukaan satoja ja ne ajoivat hänet itsetuhoisuuteen.

– Aloin tapailla 41-vuotiasta miestä ollessani 15-vuotias, enkä täysin ymmärtänyt, että todella 'tapailin' häntä, mies kertoi poliisiraportissa.

– Se melkein tuhosi perheeni ja ajoi minut itsemurhan partaalle. Tunsin oloni yksinäiseksi ja pelokkaaksi. Hän yritti vietellä munut. En kyennyt näkemään sitä, mutta nyt näen, hän jatkoi.

New York Times uutisoi lisäksi kolmen muun miehen kertoneen tulleensa Levinen ahdistelemaksi 1960-luvun 1980-luvun välillä. Nyt 74-vuotias Levine itse kommentoi torstaina, että kaikki ahdisteluväitteet ovat perättömiä.

Lake Countyn syyttäjänvirasto totesi kuitenkin perjantaina lausunnossaan, että Levineä vastaan ei voi nostaa syytteitä muun muassa siksi, että tapausta täytyy tarkastella tapahtuma-aikaan voimassa olleen lain mukaisesti. Lausunnon mukaan ilmoituksen tehnyt mies ei esimerkiksi "missään kohtaa esittänyt mitään väitteitä pakottamisesta".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.