Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Valtiovarainvaliokunta puoltaa alkoholiveron korotuksia – siiderin verotukseen pikkumuutoksia

Alkoholilaista on määrä äänestää eduskunnassa ennen veronkorotusta.

Kokoomus ja siniset sanovat, että alkoholivero ei nouse, jos alkoholilaki ei tuo 5,5-prosenttisia juomia päivittäistavarakauppaan. Roni Rekomaa

STT

Alkoholiveron 100 miljoonan euron korotus läpäisi valtiovarainvaliokunnan käsittelyn vähäisin muutoksin. Valiokunnan mietinnössä käymisteitse valmistettavan siiderin verotasoa alennetaan samaan kuin muilla miedoilla juomilla.

Veronkorotus riippuu kuitenkin todennäköisesti alkoholilain muutoksesta, josta on määrä äänestää ennen joulua. Hallituspuolueista kokoomus ja siniset sanovat, että alkoholivero ei nouse, jos alkoholilaki ei tuo 5,5-prosenttisia juomia päivittäistavarakauppaan. Alkoholilaista on määrä äänestää eduskunnassa ennen veronkorotusta.

Valtiovarainvaliokunnan mukaan veron vaikutusarvioihin liittyy poikkeuksellista epävarmuutta, koska esimerkiksi hinta-arvioissa ei ole voitu ottaa huomioon sitä mahdollista vaikutusta, mikä alkoholin myynnin vapautumisella on hintoihin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut