Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhannet turistit päässeet paluumatkalle – Balilla satoja suomalaisia

Balilla oli torstaina aamupäivällä reilut 650 matkustusilmoituksen tehnyttä suomalaista.

Indonesian Balilla tuhannet ulkomaiset turistit ovat päässeet lähtemään paluumatkalle Denpasarin kansainväliseltä lentokentältä. Viranomaisten mukaan noin 4 500 matkustajaa on lentänyt kentältä sen avaamisen jälkeen, heistä 3 200 kansainvälisillä lennoilla.

Kaikkiaan jumiin jäi 120 000 matkustajaa, kun kenttä suljettiin Agung-tulivuoren sylkemän tuhkan takia.

Suomen ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrotaan, että Balilla oli tänään aamupäivällä reilut 650 matkustusilmoituksen tehnyttä suomalaista. Aiemmin viikolla luku käväisi noin 680:ssä. Ministeriöllä ei ole tarkkaa tietoa suomalaisten paluuaikatauluista, mutta kenttä lienee lähes kolmipäiväisen sulun jälkeen ruuhkainen.

Esimerkiksi Suomen Jakartan-suurlähetystön Facebook-sivuilla on tietoa matkaajille. Sivulle päivitettiin tietoja myös torstaina aamupäivällä.

– Tuulensuunnan muutoksesta johtuen Balin lentokenttä pystyttiin avaamaan jälleen lentoliikenteelle keskiviikkona 29.11. mutta todennäköisesti kestää joitakin päiviä ennen kuin lentoliikenne normalisoituu. Lentokentän aukiolo on tuulista riippuvainen ja voi siksi muuttua nopeastikin, sivustolla kerrottiin.

Denpasarin lentokentällä on EU Helpdesk -neuvontatiski eurooppalaismatkustajille.