Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulivuoren sylkemä pilvi pitää Balin kansainvälisen lentokentän suljettuna ainakin vielä kolmannen päivän

Arviolta noin 120 000 turistia on jäänyt jumiin lentojen peruuntumisen takia.

Indonesian Balilla Denpasarin kansainvälinen lentokenttä pidetään suljettuna ainakin vielä torstaihin asti, kertovat viranomaiset. Lentokenttä suljettiin maanantaina Agung-tulivuoren ilmaan sylkemän tuhka- ja savupilven takia.

Lentokentän tiedottajan <Person>Arie Ahsanurrohimin</Person> mukaan kenttä pysyy suljettuna paikallista aikaa ainakin torstaiaamuun asti. Eilen arvioitiin, että lentokenttä avattaisiin aikaisintaan tänään.

Arviolta noin 120 000 turistia on jäänyt jumiin lentojen peruuntumisen takia. Denpasarin kentän sulkemisen vuoksi sadat matkustajat ovat siirtyneet maa- ja merireittiä läheiselle Jaavan saarelle jatkaakseen matkaansa sieltä. Suurin osa peruttujen lentojen matkustajista odottaa kuitenkin Balilla kentän aukeamista.

Balilla toimivassa I Love Bali -matkatoimistossa työskentelevä <Person>Toni Kallunki</Person> kertoi STT:lle varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa, että lentokentän tilannetta katsotaan päivä kerrallaan. Kallunki kertoo, että matkatoimiston asiakkaista kukaan ei toistaiseksi ole lähtenyt kotimatkalle Jaavan kautta, vaan he ovat jatkaneet lomailuaan Balilla.

– Tänään oli yhden pariskunnan määrä lähteä jo kertaalleen siirretyillä lennoilla, mutta heidän lentonsa saatiin nyt siirrettyä lauantaille. Heidän ensimmäinen lentoyrityksensä oli maanantaina, Kallunki kuvailee lentojen tilannetta.

Laajat evakuoinnit määrätty Agungin takia

Matkoja saarelle järjestävä Tjäreborg kertoi aiemmin, että Balille ensi maanantaihin mennessä lähdössä olevat matkailijat saavat halutessaan peruuttaa matkansa kuluitta tai vaihtaa matkakohdetta.

Finnair puolestaan kertoi eilen, että Balilla oli tiistaina muutamia kymmeniä asiakkaita, jotka ovat ostaneet lentolipun Finnairin kautta.

– Jos lentomatkustajan koko reititys – eli lennot Balille asti – on kirjoitettu yhdelle lipulle, Finnair myöntää lentopäivän varhennukseen tai lykkäämiseen kaksi päivää alkuperäisestä lentopäivästä. Huolenpitovastuu matkustajasta Balilla on kuitenkin operoivalla lentoyhtiöllä, kertoi <Person>Mari Rouvi</Person> Finnairin viestinnästä eilen.

Suoria lentoja Balille tai muualle Indonesiaan ei Finnairilla ole.

Balilla on määrätty noin 100 000 ihmisen evakuointi Agungin purkauksen takia. Viranomaisten mukaan välitön vaara-alue on noin kymmenen kilometrin säteellä vuoresta. Agung sijaitsee Balin koillispuolella kauempana saaren suosituimmista turistialueista. Suosituimmat loma-alueet sijaitsevat noin 70–80 kilometrin päässä vuoresta.