Puolustusvoimien pääsotaharjoitus alkaa – joukot harjoittelevat pääkaupunkiseudun puolustusta

Viikon kestävään harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 9 000 ihmistä.

Kaupunkisotanäytös Santahaminan varuskunnassa. Arkistokuva. Jussi Nukari

STT

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus alkaa tänään Etelä-Suomen alueella. Uusimaa 17 on Puolustusvoimien toimintasuunnitelman mukainen pääsotaharjoitus, jonka johtaa tällä kertaa Maavoimat.

Viikon kestävään harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 9 000 ihmistä. Mukana on varusmiehiä, reserviläisiä ja Puolustusvoimien henkilökuntaa Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Pääesikunnasta ja sen alaisista laitoksista sekä Rajavartiolaitoksesta. Myös poliisi, Tulli, Säteilyturvakeskus, Liikenteen turvallisuusvirasto, Vuosaaren satama ja Helsingin pelastuslaitos osallistuvat harjoitukseen.

Helsingissä joukot harjoittelevat muun muassa Laajasalossa ja Vuosaaressa. Lisäksi harjoituksessa liikutaan myös muun muassa Espoossa, Järvenpäässä, Keravalla, Porvoossa ja Vantaalla sekä muualla Uudellamaalla ja Suomenlahden merialueilla.

Maavoimista harjoitukseen osallistuu joukkojen lisäksi erilaisia panssarivaunuja ja -ajoneuvoja. Merivoimista harjoitukseen osallistuvat Hämeenmaa-luokan miinalaivojen lisäksi Katanpää-luokan miinanetsijät, Rauma- ja Hamina-luokan ohjusveneet, sekä miinalauttoja ja tukialuksia.

Ilmavoimilta mukana on Hornet-hävittäjiä sekä Hawk-suihkuharjoituskoneita ja yhteys- ja kuljetuskoneita. Koneet lentävät myös asutuskeskusten yläpuolella muun muassa pääkaupunkiseudulla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut