Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Rohingya-muslimit eivät pääse heti palaamaan kotiseuduilleen

Myanmar ja Bangladesh allekirjoittivat toissapäivänä sopimuksen satojentuhansien rohingya-vähemmistöön kuuluvien palautuksesta Myanmariin.

Arviolta 600 000 rohingyaa on paennut tänä vuonna Bangladeshiin Myanmarin sotilasoperaation vuoksi. Lehtikuva / AFP Photo / Fred Dufour

STT, AFP

Myanmariin palaavat rohingya-muslimit eivät pääse ainakaan heti palaamaan kotiseuduilleen, vaan heidät sijoitetaan tilapäissuojiin, kertoo Bangladeshin ulkoministeriö.

– Valtaosa kylistä on poltettu. Mihin he siis palaavat? Taloja ei ole. Missä he eläisivät? Ei ole mahdollista palata kotiin, perusteli ulkoministeri A.H. Mahmood Ali.

Myanmar ja Bangladesh allekirjoittivat toissapäivänä sopimuksen satojentuhansien rohingya-vähemmistöön kuuluvien palautuksesta Myanmariin. Sopimuksen mukaan Myanmarin on huolehdittava siitä, että rohingyat eivät joudu olemaan pitkään tilapäismajoituksessa, vaan pääsevät palaamaan takaisin kotiosavaltioonsa Rakhineen.

YK arveli jo eilen, että sopimuksen toteuttaminen on vaikeaa, koska olot Rakhinessa ovat edelleen erittäin epävakaat.

Arviolta 600 000 rohingyaa on paennut tänä vuonna Bangladeshiin Myanmarin sotilasoperaation vuoksi. YK ja Yhdysvallat ovat luokitelleet Burman armeijan toimet etniseksi puhdistukseksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut