Saksan talouden luottamusindeksi nousi ennätyskorkealle

Ifo ennustaa, että Saksan talous kasvaa tänä vuonna 2,3 prosenttia.

STT, AFP

Saksan talouselämän luottamusindikaattori on noussut ennätyskorkealle. Tutkimuslaitos Ifon marraskuun indeksilukema ylitti markkinoiden odotukset ja aiemmat ennätykset.

Yritykset olivat lokakuuhun verrattuna hieman varovaisempia nykyisestä tilanteestaan, mutta suhtautuivat entistä luottavaisemmin tulevaisuuteensa.

Ifo ennustaa, että Saksan talous kasvaa tänä vuonna 2,3 prosenttia. Saksan hallitus nosti viime kuussa kuluvan vuoden kasvuennustetta 1,5 prosentista kahteen prosenttiin.

– Saksan yritysten luottamus on erittäin vahva ja Saksan talous on matkalla kohti nousukautta, sanoi Ifon toimitusjohtaja Clemens Fuest.

Suurin osa Ifo-kyselyn vastauksista oli kerätty ennen kuin hallitusneuvottelut kristillisdemokraattien, vihreiden ja liberaalien välillä kariutuivat liberaalipuolue FDP:n vetäytymiseen. Kriisi alkoi kuitenkin väistyä, kun sosiaalidemokraatit antoivat ymmärtää olevansa sittenkin valmiita harkitsemaan hallitusneuvotteluihin lähtemistä.

– Todellinen testi politiikan vaikutuksista talouselämään nähdään vasta joulukuun luvuissa, sanoi ING Diba -pankin ekonomisti Carsten Brzeski.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.