Siniset: Maakuntien järjestettävä työllisyys- ja yrityspalvelut – puolue ei hyväksy hallituskumppanien kompromissia

Työministeri Lindström (sin.): Julkisuuden kautta kasvupalvelulakiin ei löydy ratkaisua, asiassa eteenpäin neuvottelemalla

Hallituspuolue sinisten mielestä vastuu työllisyys- ja yrityspalveluiden järjestämisestä pitäisi olla maakunnalla, kertoo työministeri Jari Lindström (sin.) STT:lle.

STT kertoi eilen, että hallituskumppanit keskusta ja kokoomus ovat päässeet kompromissiin kasvupalvelulain päälinjauksista.

Kompromissin mukaan kuntien muodostama kuntayhtymä voisi tietyin ehdoin järjestää työllisyys- ja yrityspalvelut maakuntien sijaan. Siniset eivät kuitenkaan ole hyväksyneet ratkaisua. Uudistuksessa on kyse isoista asioista, sillä se on myllertämässä täysin uuteen asentoon muun muassa työvoimapalvelut.

Sinisiä edustava työministeri painotti iltapäivällä, että kasvupalveluasiassa ei päästä eteenpäin julkisuuden kautta.

– En pysty sanomaan mitään arviota, mitä tässä seuraavaksi tapahtuu, mutta se on varmaa, että julkisuuden kautta tämä ei etene eikä ratkaisua löydy, vaan neuvottelemalla täytyy tämä asia saada eteenpäin, Lindström arvioi STT:lle eduskunnassa.

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mukaan kaikki haluavat rakentaa mallin, jossa työllisyyttä ja yrittäjyyttä saadaan edistettyä mahdollisimman hyvällä palvelukokonaisuudella ympäri Suomea.

– Eiköhän siitä yhteisymmärrykseen päästä, Häkkänen sanoi eduskunnassa. 

Hänen mukaansa kasvupalvelulain suhteen ollaan "loppusuoralla".

– Pientä hiomista on tehty siihen aiempaan pakettiin ja hyvässä yhteisymmärryksessä mennään eteenpäin, Häkkänen sanoi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ei tänään halunnut eduskunnassa kommentoida asiaa STT:lle.

"Jo Uudenmaan ratkaisu oli kompromissi"

Uudellemaalle hallitus on jo aiemmin luvannut erillisratkaisun, jonka mukaan työllisyys- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuu saa olla pääkaupunkiseudun kuntien muodostamalla kuntayhtymällä maakunnan sijaan. Lindströmin mukaan jo tämä ratkaisu oli vastaantulo sinisten puolelta.

– Jo Helsingin erillisratkaisu oli meiltä kompromissi. Sillä tulimme jo vastaan. Ja silloin sanottiin, kun kompromissiin myönnyimme, että pelkäämme sitä, että siellä on seuraavaksi jonossa Turku, Tampere ja nämä, ja nythän näin on käynyt.

Lindström sanoo sinisten olevan työttömän asialla kasvupalvelukysymyksessä.

– Meitä ei ole missään vaiheessa kiinnostanut mikään valtapolitiikka eikä mikään tällainen vallanjako, hän kommentoi julkisuuteen tulleita tietoja neuvotteluista.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut