Fazer tuo markkinoille maailman ensimmäisen hyönteisleivän

Sirkkaleipään käytetään noin 70 sirkkaa, ja leivän painosta ne muodostavat noin kolme prosenttia.

Sirkkajauhoa ei ole vielä riittävästi tarjolla jotta leipiä riittäisi valtakunnalliseen myyntiin, joten uutuus tuodaan markkinoille asteittain. Lehtikuva / Handout / Fazer

STT

Fazer tuo huomenna myyntiin maailman ensimmäisen hyönteisleivän. Fazer Sirkkaleipiä myydään ketjun omissa myymälöissä pääkaupunkiseudulla.

Sirkkajauhoa ei ole vielä riittävästi tarjolla jotta leipiä riittäisi valtakunnalliseen myyntiin, joten uutuus tuodaan markkinoille asteittain. Yhteen Sirkkaleipään käytetään noin 70 sirkkaa, ja leivän painosta ne muodostavat noin kolme prosenttia.

– Sirkkaleipä on hyvä proteiinin lähde. Hyönteiset sisältävät myös hyviä rasvahappoja, kalsiumia, rautaa ja B12-vitamiinia, kertoi Fazer Leipomot Suomen innovaatiojohtaja Juhani Sibakov.

Hyönteisten käyttö elintarvikkeina sallittiin Suomessa marraskuun alussa. Fazer on jo kesästä alkaen valmistellut hyönteisleivän tuomista ruokakaupoissa sijaitsevien myymäläleipomoidensa valikoimiin.

– Fazer myymäleipomoissa voimme leipoa ja testata ketterästi erilaisia uutuuksia. Fazer Sirkkaleipä maailman ensimmäisenä hyönteisleipänä on tästä hieno esimerkki, Fazer Leipomoiden Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström iloitsi.

Suomalaiset painottavat kyselytutkimuksen mukaan hyvää makua, tuoreutta ja kotimaisuutta leipää valitessaan. Uutuudetkin kiinnostavat.

– Suomalaiset ovat tunnetusti myös kokeilunhaluisia ja Sirkkaleipä on helppo tapa tutustua tulevaisuuden ruokaan, Hellström sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.