Vanhemmat ikäluokat ovat nuoria epäileväisempiä työllistymisen suhteen

Joustavien työntekijöiden uskotaan menestyvän parhaiten työmarkkinoilla.

Lähes 60 prosenttia suomalaisista ei usko kaikille riittävän töitä tulevaisuudessa. Mikko Stig

STT

Vanhemmat ikäluokat suhtautuvat työllistymiseen nuoria skeptisemmin, selviää Työn tulevaisuus -tutkimuksesta. Kaksi kolmasosaa 55–64-vuotiaista uskoo työttömien työllistymisen olevan vaikeaa, kun taas vain reilu kolmannes 18–24-vuotiaista pitää työllistymistä vaikeana.

Lähes 60 prosenttia suomalaisista ei usko kaikille riittävän töitä tulevaisuudessa.

Töiden arvellaan muuttuvan jatkossa yrittäjähenkisemmiksi ja sirpaloituvan enemmän. Yli puolet vastaajista arveleekin ansioiden kertyvän tulevaisuudessa useammasta työstä.

Lisäksi yli puolet suomalaisista uskoo työn muuttuvan joustavammaksi tulevaisuudessa. Vahvimmin joustavuuteen uskovat johtotehtävissä työskentelevät, asiantuntijat, yrittäjät ja freelancerit. Yli 70 prosenttia vastaajista myös uskoo työntekijän joustavuuden olevan avain työmarkkinoilla pärjäämiseen.

Kyselyn mukaan valtaosa työssäkäyvistä suomalaisista on tyytyväisiä nykyiseen työhönsä. Miehistä yli 80 prosenttia ja naisista lähes 80 prosenttia on tyytyväisiä työhönsä. Tyytyväisimpiä ovat yrittäjät ja freelancerit.

Työn tulevaisuus -tutkimus on osa Duueri-kampanjaa. Duuerin takana ovat Etera, Fennia, Lenovo, SuoraTyö, Oikotie ja T-Media.

Tutkimukseen vastasi yhteensä 1 098 suomalaista ja työtyytyväisyyttä käsittelevään kysymykseen yhteensä 834 työssäkäyvää suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Vastaukset kerättiin sähköisellä kyselylomakkeella loka–marraskuun vaihteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.