Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Älä osta televisiota, joka pimenee parin vuoden päästä

Myyjällä on velvollisuus kertoa, toimivatko myytävät laitteet uudella DVB-T2-lähetystekniikalla.

Antenna Ready HD -merkintä takaa sen, että laite toimii kaikissa suomalaisissa antenniverkoissa. Vesa Moilanen

STT

Uutta televisiota antennitalouteen ostaessa tulee varmistaa, että se toimii vielä vuonna 2020, muistuttavat Viestintävirasto ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Tuolloin Suomessa otetaan käyttöön uusi lähetystekniikka, ja televisiokanavat näkyvät antenniverkossa vain uutta tekniikkaa tukevalla televisiolla tai digiboksilla.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto muistuttaa, että myyjällä on velvollisuus kertoa, toimivatko myytävät laitteet uudella DVB-T2-lähetystekniikalla. Tiedon on käytävä selvästi ilmi myös verkkokaupassa.

– Jos jouluksi 2017 ostamasi televisio pimeneekin vuonna 2020, eikä myyjä ole ostohetkellä kertonut asiasta, voit vaatia jälkikäteen hyvitystä, kertoo lakimies Miina Ojajärvi Kilpailu- ja kuluttajavirastosta.

Suomessa testatuista televisioista ja digibokseista kertova Antenna Ready HD -merkintä takaa sen, että laite toimii kaikissa suomalaisissa antenniverkoissa. Merkintä löytyy yleensä pakkauslaatikosta.

Television toimivuuden voi myös tarkistaa osoitteessa toimiikotelkkarini2020.fi.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut