Kolumni: Outojen asioiden maailmassa vodkakin on jotain muuta

Tarjoiltiinko Stranger Things -tv-sarjassa Stolichnaya vai ei?, pohtii Riikka Mahlamäki-Kaistinen.

Riikka Mahlamäki-Kaistinen

Riikka Mahlamäki-Kaistinen

Stranger Things -sarjan toisen kauden viidennessä jaksossa toimittaja avaa pullon venäläistä vodkaa. Hän kaataa sitä lasiin ja tarjoaa kumppaneilleenkin.

Sen sijaan, että jäisin miettimään sitä, että aikuinen mies tarjoilee viinaa alaikäisille, keskityn johonkin muuhun. Silmään nimittäin osuu jotain outoa. Pakko kelata takaisin. Oliko se Stolichnaya vai ei?

Pullo näyttää pitkälti siltä miltä itänaapurin voimaveden kuuluukin näyttää. Kirkas pullo, jossa vaalea etiketti punaisin kuvioin ja kultaisin kirjaimin. Nyt kirjaimet ovat kuitenkin jotenkin vinksallaan.

Pysäytyskuvalla tarkentuu, että pullossa lukee Slotichnaya. Etiketin talotkaan eivät ole ihan oikeissa kohdissa. Stranger Things ei siis tältä osin varsinaisesti sisällä tuotesijoittelua. Mieleen tulee, että monikohan muu sarjan 1980-luvun viitteistä on vain sinne päin. Että onko niitäkin väännetty hassusti vähän toiseen suuntaan.

Slotichnayaa on kuitenkin juotu aikaisemminkin. Minority Report -elokuvan lavasteista löytyy myös Slotichnaya vodkapulloja. Netissä joku myy moista käyttämätöntä erikoisetikettiä muutaman muun kyseisen elokuvan lavasteista napatun tuotteen kanssa. Yhteispaketille on laitettu hinnaksi melkein 400 euroa.

Tom Cruisen tähdittämä Minority Report julkaistiin 2002, joten aikakausi viittauksen sijaan Slotichnaya etiketti viittaakin pikemminkin Stranger Things -sarjaan itseensä. Eli siihen, että sarja sisältää reippaasti vähän oudompia asioita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut