Presidentti Niinistö: Ensi vuosikymmenen sotaharjoituksesta ei päätetä joulukuussa

Puolustusministeri Jussi Niinistö on pitänyt harjoitusta esillä.

Sauli Niinistö vieraili torstaina Porvoossa. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

STT

Kohua herättänyt, aikaisintaan vuodelle 2020 kaavailtu sotaharjoitus ei ole presidentti Sauli Niinistön mukaan lopullisessa päätöksenteossa joulukuussa. Silloin kokoontuu Niinistön johdolla hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi viime viikolla, että harjoitusta ei ole vielä hyväksytty, mutta sitä käydään joulukuussa läpi. Niinistön mukaan asia on silloin esillä, mutta yksityiskohtaisesti silloin käydään läpi vain ensi vuoden harjoitukset.

– Vuodelle 2020 ehdotettu harjoitus ei tuossa vaiheessa valmisteluiltaan ole päättynyt, se ei liene mahdollista. Ymmärtääkseni valmistelua ei ole edes aloitettu, ehkä lähipäivinä on ollut jotain yksityiskohtaisempaa mietintää, Niinistö sanoi vieraillessaan Porvoossa.

Harjoitusta esillä pitänyt puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on todennut, että se voitaisiin pitää aikaisintaan vuonna 2020. Hän on toistanut ehdotuksensa Suomessa pidettävästä kansainvälisestä harjoituksesta useaan otteeseen syksyn aikana viitaten Ruotsin syyskuussa järjestämään Aurora-harjoitukseen.

Presidentti Niinistön mukaan asiasta on hyvä keskustella yleisellä tasolla, koska harjoitus olisi vasta seuraavalla vaalikaudella.

– On hyvä hankkia legitimiteettiä eli yleistä hyväksyntää jo etukäteen, jottei törmätä tilanteeseen, jossa uusi hallitus tai puolustusministeri olisi täysin eri mieltä, Niinistö sanoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut