Suomen bruttokansantuote nousi heinä-syyskuussa 3,6 prosenttia

Myös työllisyys on kohenemassa.

Suomen bruttokansantuote nousi heinä-syyskuussa. Matti Vassinen

Antti Autio / STT

Suomen talous jatkoi vahvaa kasvuaan vuoden kolmannella neljänneksellä. Työpäiväkorjattu bruttokansantuote nousi heinä-syyskuussa 3,6 prosenttia vuoden takaisesta, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Talouskasvu kiihtyi edellisestä vuosineljänneksestä, jolloin bruttokansantuote kohosi 3,0 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Suomen talous on kasvanut vuoden 2015 alkupuolelta lähtien.

Suomen talous on selvästi kovemmassa vauhdissa kuin euroalueen. Euroalueen bruttokansantuote kasvoi heinä-syyskuussa selvästi hitaammin kuin Suomen. Euroalueella kasvu oli 2,5 prosenttia vuoden takaisesta, kertoi EU:n tilastovirasto Eurostat äskettäin.

Myös euroalueen talous on piristynyt koko vuoden ajan, sillä kasvu oli toisella vuosineljänneksellä 2,3 prosenttia ja ensimmäisellä neljänneksellä 2,1 prosenttia.

Tilastokeskus julkaisee tarkennetut tiedot Suomen bruttokansantuotteesta joulukuun alussa. Tänään julkaistu pikaennakko ei sisällä välituotekäyttöä, tuoteveroja eikä tuotetukipalkkioita, jotka otetaan huomioon tarkennetuissa tiedoissa.

Myös työllisyys on kohenemassa. Tilastokeskuksen mukaan työllisten määrän ennakoidaan kasvaneen 0,5 prosenttia viime vuoden heinä-syyskuusta.

Kansantalouden tuotanto hyppäsi syyskuussa

Syyskuussa kansantalouden tuotanto nousi ennakkotietojen mukaan 3,8 prosenttia viime vuoden syyskuusta. Elokuussa tuotanto kasvoi tarkennettujen tietojen mukaan 3,7 prosenttia. Tarkennus on huomattava, sillä ennakkotietojen mukaan tuotanto olisi noussut vain 2,7 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan tarkentumiset voivat olla suuria etenkin suhdannekäänteissä.

Bruttokansantuote julkaistaan neljännesvuosittain ja kansantalouden tuotanto kuukausittain.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut