Trump nimitti uuden Yhdysvaltain Suomen-suurlähettilään

Senaatin on vielä vahvistettava nimitys.

Donald Trump Mark R. Cristino / Lehtikuva

STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esittää Yhdysvaltain uudeksi Suomen-suurlähettilääksi Robert Frank Penceä, kertoo Valkoinen talo nettisivuillaan. Senaatin on vielä vahvistettava nimitys.

Pence on Pence Groupin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Pence Group on vuonna 1977 perustettu kiinteistökehitysyhtiö, joka nettisivujensa mukaan on rakentanut ostoskeskuksia, hotelleja ja virastorakennuksia eri puolilla Yhdysvaltoja. Valkoisen talon tiedotteen mukaan yritys on omistautunut kestävälle kehitykselle.

Pencellä on tutkinnot Yalen ja Marylandin yliopistoista sekä American Universitystä, tiedotteessa kerrotaan. Hän toimii muun muassa veteraaneja tukevan Gary Sinise -säätiön hallituksessa.

Nimityksestä Suomessa uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläänä toimi aiemmin Charles A. Adams, joka presidentti Barack Obama oli nimittänyt. Hän joutui Donald Trumpin vaalivoiton myötä jättämään tehtävänsä.

Adamsin nimitysprosessi kesti kuukausia. Prosessia hidasti se, että senaatissa oli republikaanienemmistö, joka suhtautui Obaman nimityksiin nihkeästi. Republikaanipresidentin tekemän nimityksen uskotaan todennäköisesti saavan rivakammin senaatin hyväksynnän.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut