Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

YK:n pääsihteeri vetosi Suu Kyihin rohingya-pakolaisten puolesta

Antonio Guterres tapasi Suu Kyin Filippiineillä Asean-huippukokouksen yhteydessä.

Myanmarin johtaja Aung San Suu Kyi Linus Escandor / Lehtikuva

STT, AFP

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on vedonnut Myanmarin johtajaan Aung San Suu Kyihin rohingya-pakolaisten ahdingon takia.

Pääsihteerin mukaan Suu Kyin pitää huolehtia siitä, että sadattuhannet Bangladeshiin paenneet rohingyat pääsevät palaamaan takaisin koteihinsa. Guterres tapasi Suu Kyin Filippiineillä Asean-huippukokouksen yhteydessä.

Suu Kyi tapasi Manilassa myös Yhdysvaltain ulkoministerin Rex Tillersonin, joka huomenna suuntaa Myanmariin. Tillersonilta kysyttiin tapaamisen jälkeen, oliko hänellä viesti Myanmarin johdolle, mutta ulkoministeri ei vastannut toimittajan kysymykseen.

Yhteisessä kuvaustilaisuudessa Suu Kyi ei puolestaan vastannut kysymykseen siitä, ovatko rohingyat Myanmarin kansalaisia.

Myanmarin armeija on julkistanut tulokset sisäisestä tutkimuksesta, jossa armeija vapauttaa itsensä kaikista rohingya-vähemmistön kohteluun liittyvistä syytöksistä. Armeija ei tutkimuksen mukaan ole syyllistynyt vähemmistön jäsenten surmiin, kylien polttamisiin, raiskauksiin tai muihinkaan väärinkäytöksiin.

Yli 600 000 rohingyaa on paennut Bangladeshiin muutaman viime kuukauden aikana.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut