Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Risikko: Rauhallinen päihtynyt ei kuulu putkaan

Risikon mukaan poliisin osuutta päihtyneiden käsittelyssä tulisi vähentää.

Paula Risikko Jussi Nukari

STT

Rauhallinen päihtynyt ihminen, joka ei vaaranna yhteiskunnan järjestystä tai toisen ihmisen turvallisuutta, ei kuulu putkaan, sanoo sisäministeri Paula Risikko (kok.).

Risikon mukaan poliisin osuutta päihtyneiden käsittelyssä tulisi vähentää. Hänen mielestään tärkeämpää olisi tarjota päihdeongelmaisille sosiaali- ja terveyspalveluita.

– Jos ihminen ei päihtymykseltään kykene pitämään itsestään huolta, hän tarvitsee terveydentilan seurantaa ja sosiaalihuollollisia jälkipäihdepalveluita, ei poliisin kiinniottoa, Risikko sanoi puheessaan Seinäjoella.

– Nykyisin päihtyneitä ihmisiä joudutaan säilyttämään poliisin tiloissa, jos selviämishoitopalveluita ei ole saatavilla. Tämä ei ole inhimillisesti paras ratkaisu eikä viisainta yhteiskunnan resurssien käyttöä, Risikko jatkoi.

Sisäministeriön mukaan poliisi ottaa vuosittain kiinni noin 60 000 päihtynyttä, joista kolmannes on niin sanottuja rauhallisia päihtyneitä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut