Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ilja Janitskinin luovuttamisesta Suomeen määrä tulla päätös tänään

Janitskin on odottanut päätöstä vangittuna ja myöhemmin kotiarestissa Andorran lilliputtivaltiossa kesästä asti.

Ilja Janitskinia epäillään poliisin mukaan yhteensä noin 50 rikoksesta. Juha Tuominen / Yle

STT

Andorralaisen tuomioistuimen on määrä antaa tänään päätös siitä, luovutetaanko MV-julkaisun perustaja <Person>Ilja Janitskin</Person> Suomeen. Janitskin on odottanut päätöstä ensin vangittuna ja myöhemmin kotiarestissa Andorran lilliputtivaltiossa kesästä lähtien.

Hänet on vangittu Suomessa jo viime syksynä poissaolevana muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Häntä epäillään poliisin mukaan yhteensä noin 50 rikoksesta. Rikosepäilyt liittyvät hänen pyörittämäänsä MV-julkaisuun.

Otettiin kiinni Suomen pyynnöstä

Interpol otti Janitskinin kiinni Andorrassa loppukesästä Suomen viranomaisten pyynnöstä.

Janitskinin paikallisen asianajajan <Person>Emilio Campoz Arauzin</Person> mukaan Suomen luovutuspyynnössä oli puolustuksen mielestä teknisiä virheitä, mutta oikeus katsoi, että virheet ovat korjattavissa, eivätkä ne vaikuta luovutuspäätökseen.

Jos oikeus päättää luovuttaa Janitskinin Suomeen, hänellä voi olla vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä korkeampaan oikeusistuimeen. Luovutusasioita paljon hoitanut asianajaja <Person>Markku Fredman</Person> arvioi aiemmin STT:lle, että luovuttaminen Andorrasta Suomeen voi kestää viikoista kuukausiin, jos Janitskin päätetään luovuttaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut