KSF Median toimitusjohtaja Wahlbeckille potkut

Pesti ruotsinkielisiä lehtiä julkaisevan mediatalon johdossa kesti vain kahdeksan kuukautta.

Svante Wahlbeck. Antti Aimo-Koivisto

Nina Törnudd / STT

Ruotsinkielisiä sanomalehtiä julkaisevan KSF Median toimitusjohtaja Svante Wahlbeck jättää yhtiön heti, ilmoitti yhtiön hallitus tiistaina. Wahlbeck ehti toimia tehtävässään vain kahdeksan kuukauden ajan.

Hallituksen puheenjohtaja Kaj-Gustaf Bergh selitti STT:lle, että hallitus epäonnistui tehtävässään.

– Me valitsimme kyllä oikean henkilön – ja meillä oli täsmälleen sama näkemys strategiasta ja toimenpiteistä, mutta kun kysymys oli parhaasta tavasta panna se toimeen, niin siinä meillä oli eri näkemykset, Bergh sanoi.

Uuden toimitusjohtajan etsintä alkaa heti. Toistaiseksi yhtiön johtoryhmä raportoi suoraan hallitukselle. Wahlbeck toimi aiemmin toimitusjohtajana HSS Media -yhtiössä, joka julkaisee ruotsinkielisiä sanomalehtiä Pohjanmaalla.

Tarjolla tuulinen paikka

KSF Median omistaa Konstsamfundet-säätiö, ja se julkaisee sanomalehtiä Hufvudstadsbladet, Östnyland, Västra Nyland, Hangötidningen/Hangon lehti sekä Loviisan Sanomat. Yhtiö työllistää noin 130 ihmistä. Yhtiö on viime vuosina käynyt läpi lukuisia säästötoimia ja yt-neuvotteluja.

Myös toimitusjohtajan paikka on ollut tuulinen. Wahlbeckin edeltäjä Jens Berg oli toimitusjohtajana alle vuoden päivät. Sitä ennen toimitusjohtajana työskennellyt Barbro Teir hoiti tehtävää kahden vuoden ajan. Berghin mukaan vaihtuvuus on väistämätöntä.

– Tämä on kova ala. On vaikeaa johtaa yritystä aikana kun käyrät kääntyvät alaspäin, Bergh sanoi.

Hän arveli, että uutta toimitusjohtajaa saatetaan taas etsiä media-alan ulkopuolelta. Wahlbeckilla ei myöskään ole mediataustaa.

Berghin mukaan KSF Media ei tarvitse nyt saneeraajaa, sillä yhtiön talous pysyy tänä vuonna budjetissa, eli tappio ei nouse arvioitua suuremmaksi. Konstsamfundet rahoitti Hufvudstadsbladetia viime vuonna lähes 10 miljoonalla eurolla.

Berghin mukaan yhtiön lehdet menettävät edelleen paperitilauksia mutta ovat kasvattaneet sähköisten tilausten määrää.

– Jakelijamme tekee kyllä kaikkensa sen puolesta, että siirtyminen digitilauksiin nopeutuisi, Bergh sanoi, viitaten Postin aamujakelun vaikeuksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.