Vakiopaine pitää pilkkoa

Tomi Tuomaala

Vakiopaineen tiskin nurkalta tiirailin. Oli ainakin yksi läänintaiteilija, palkittuja runoilijoita, mestariakrobaatteja ja mies, joka on 25 viime vuoden aikana näytellyt useammassa jyväskyläläisessä teatteriesityksessä kuin kukaan muu. Oli ylioppilasteatterin puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ja muitakin teatterilaisia, oli yksi tärkeimmistä nousevista kotimaisista indie-pop-artisteista. Oli Rock-SM-kisojen hopeamitalisti vuodelta 1997 ja aika paljon muita erilaisia muusikoita. Oli maakunnan todennäköisesti tunnetuin radiopakinoitsija. Tiskin takana juomia myi nainen, joka laulaa oopperaa ja osaa johtaa kuoroja ja sinfoniaorkestereita.

Varmaan oli vielä aika paljon muitakin entisiä, nykyisiä ja tulevia tunnettuja ja vähemmän tunnettuja taidehenkilöitä, sillä minä tunnen huonosti ihmisiä.

Koko valtiojohdon ei anneta matkustaa esimerkiksi samassa lentokoneessa. Jos sattuu odottamaton onnettomuus, niin koko maa ei ihan lamaannu.

Tästä päätellen baari Vakiopaine pitäisi jakaa osiin ja sijoittaa osat eri puolille kaupunkia. Jos baariin nyt osuu huonolla hetkellä neuvostoliittolainen ohjus tai muu pommi, kärsii maakunnallinen taide-elämä katastrofaalisen menetyksen.

Vakiopaineen perustamisesta tulee maanantaina kuluneeksi 25 vuotta. Se on toiminut koko olemassaolonsa Kauppakatu 6:ssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut