Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauste ja Rantamäki pitävät Suomen olympialaisten curlingkartalla

Suomi voi saavuttaa vielä olympiapaikat myös naisten ja miesten joukkuekisoihin.

Curling voi nousta helmikuisten olympialaisten suureksi suomalaislajiksi, jos naisten ja miesten joukkueet saavuttavat olympiapaikat joulukuisista karsinnoista. Kaksi curlingin pelaajaa on kuitenkin jo varma pääsystään Pyeongchangiin, sillä Tomi Rantamäki ja Oona Kauste kisaavat olympiadebyytiin tekevässä paripelissä.

– Tässä on taas mahdollisuus esitellä suomalaisille uutta lajia. Toivottavasti pystymme tarjoamaan hyvää viihdettä, Rantamäki toivoi olympiajoukkueen 100 päivää kisoihin -tapahtumassa Vantaalla.

Curlingia pelataan talviolympialaisten jokaisena kisapäivänä 8.–26. helmikuuta. Kovin – tosin mieluinen – urakka voi tulla Kausteelle, joka kipparoi myös Suomen naisten joukkuetta.

– Jos me naiset saamme olympiapaikan, pelaan olympialaisissa ensin paripelin ja sitten naisten kilpailun, Kauste kertoi.

Kauste ja Rantamäki ovat olympialaisiin valmistautuessaan puoliammattimaisia curlingin pelaajia. Parikisaa varten he harjoittelevat Lohjan Kisakalliossa.

– Tällä kaudella on apurahan turvin ollut se tilanne, että elämän valinnat tehdään urheilun ehdoilla. Nyt nipistetään töistä, johdon konsulttina ja yrittäjänä toimiva Rantamäki kertoi.

Kauste on ammatiltaan maskeeraaja. Hänkin on vähentänyt työntekoa, sillä huippu-urheilijan on ehdittävä myös levätä.

– Nautin työstäni, mutta olympialaisiin mennään niin, ettei kisojen jälkeen tarvitse miettiä, että mitä jos olisi tehnyt jotain toisin, Kauste sanoi.

Marraskuisiin EM-kisoihin ja joulukuiseen olympiakarsintaan tähyävä naisten joukkue treenaa Helsingin Oulunkylässä.

– Syksy ja talvi on aikataulutettu tarkasti, milloin olen naisten joukkueen kanssa ja milloin Tomin kanssa, Kauste valotti.

Hänen kanssaan naisten kvintettiin kuuluvat Eszter Juhasz, Maija Salmiovirta, Jenni Räsänen ja Lotta Immonen.