Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Trumpin kampanja-avustaja valehteli FBI:lle Venäjä-kytköksistään

George Papadopoulos myöntää, että pyrki salaamaan FBI:lta yhteytensä Venäjän hallintoon kytköksissä olevaan professoriin.

STT, AFP

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vaalikampanjassa vapaaehtoisena toiminut George Papadopoulos on myöntänyt valehdelleensa liittovaltion poliisille FBI:lle kampanjan aikaisista Venäjä-kytköksistään.

Papadopoulosia vastaan nostettu syyte ja hänen vastauksensa julkistettiin maanantaina. Papadopoulos myöntää, että pyrki salaamaan FBI:lta yhteytensä Venäjän hallintoon kytköksissä olevaan professoriin. Professori oli tarjoutunut toimittamaan Trumpin vastaehdokasta Hillary Clintonia vahingoittavia tietoja.

Nuori ja kokematon Papadopoulos toimi kampanjassa ulkopoliittisena avustajana. Washington Post paljasti elokuussa, että hän tarjoutui useita kertoja järjestämään Trumpille tapaamisen Vladimir Putinin tai muiden Venäjän valtion edustajien kanssa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut