Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sadattuhannet rohingya-muslimilapset ovat kiireellisen avun tarpeessa

Raportissa lisäksi arvioidaan, että humanitaarinen kriisi Myanmarissa vain pahenee.

Jo ennestään maan pakolaisleireillä on ollut noin 300 000 rohingyaa. Tauseef Mustafa

STT

Lähes 450 000 Myanmarista paennutta rohingya-muslimilasta on kiireellisen avun tarpeessa, arvioidaan International Rescue Committee -järjestön raportissa. Asiasta uutisoi ABC News.

Raportissa lisäksi arvioidaan, että humanitaarinen kriisi Myanmarissa vain pahenee. Kahden kuukauden aikana Myanmarista on paennut Bangladeshiin yli 600 000 rohingya-muslimia. Jo ennestään maan pakolaisleireillä on ollut noin 300 000 rohingyaa.

YK:n pääsihteeri <Person>Antonio Guterres</Person> on kutsunut Myanmarin tilannetta oppikirjaesimerkiksi etnisestä puhdistuksesta.

Amnesty Internationalin reilu viikko sitten julkaistussa raportissa Myanmarin armeijan kuvailtiin syyllistyneen järjestelmällisesti rikoksiin ihmisyyttä vastaan Rakhinen osavaltiossa. Rakhinen sotilasoperaation tarkoituksena on järjestön mukaan ajaa rohingya-vähemmistö Myanmarista.

Amnestyn mukaan Myanmarin armeija on syyllistynyt ainakin murhiin, karkotuksiin ja pakkosiirtoihin, kidutukseen, raiskauksiin, vainoon sekä ruoan ja lääkeavun epäämiseen. Lisäksi armeija on syyllistynyt järjestelmällisiin ja laajoihin tuhopolttoihin rohingya-kylissä.

Amnestyn raportti perustui Rakhinesta paenneiden silminnäkijöiden sekä näitä auttavien ammattilaisten ja avustustyöntekijöiden lausuntoihin. Satelliittikuvat ja valokuva- ja videomateriaali vahvistavat Amnestyn mukaan silminnäkijöiden lausunnot.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut