Peliarviot: Nintendolla ei ole pulaa ideoista

Mario-tasoloikilla on ikää jo 32 vuotta mutta yhä ne toimivat.

Johannes Valkola

Super Mario Odyssey

Nintendo

Nintendo Switch, ikäsuositus 7

Maailman ympäri Marion seurassa vievä Super Mario Odyssey osoittaa, että Nintendolla ei ole pulaa ideoista. Ei, vaikka ikää Mario-tasoloikilla on jo 32 vuotta.

Harvinaista kunnianhimoa ja viimeistelyä huokuva uutuus rakentuu hauskalle jujulle. Jos Marion puhuvalla, frisbeemäisellä hatulla heittää vihollista, siirtyy Mario sen tajuntaan ja ottaa ohjat. Pomppiminen muuttuukin riemukkaasti, kun hetkessä voi olla vaikkapa sammakko, tyrannosaurus tai tykinkuula.

Avoimet alueet ovat suuria leikkikenttiä, jotka kutsuvat etsimään ja oivaltamaan. Tarjolla on upea kirjo fantasiaa ja lukuisia viittauksia sarjan historiaan, mutta ollaanpa ensi kertaa myös reaaliympäristössä. Mario loikkii ihmisten seassa Times Squaren kaltaisella alueella ja tekee takseista trampoliineja, lyhtypylväistä voimistelutankoja ja pilvenpiirtäjistä kiipeilytelineitä.

Audiovisuaalisuus on ensiluokkaista, ilmapiiri pursuaa iloa ja sisältöä piisaa valtavasti. Ja parhaaseen Nintendo-tyyliin mielikuvitusmaailmassa yllätykset seuraavat alati toisiaan. Mestariteos.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut