Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Berner: Tasoristeysten poistaminen on kallista ja etenee hitaasti

Tasoristeysten poistamisen lisäksi niiden turvallisuutta voi parantaa teknologialla, kuten varoituslaitteilla.

Anne Bernerin mukaan liikenneturvallisuus ja tasoristeysten turvallisuus ovat Suomessa parantuneet Vesa Moilanen / Lehtikuva

STT

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan Suomen tasoristeysturvallisuudessa riittää vielä paljon tehtävää. Berner arvioi, että tasoristeysten poistaminen käytöstä on kallista ja etenee hitaasti.

– Toki liikenneturvallisuus ja tasoristeysten turvallisuus ovat parantuneet, mutta eivät tarpeeksi nopeasti. Jokainen onnettomuus ja liikennekuolema on liikaa, Berner sanoi STT:lle iltapäivällä eduskunnassa.

Länsi-Uudellamaalla Raaseporissa neljä ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kun Puolustusvoimien ajoneuvo ja juna törmäsivät aamulla vartioimattomassa tasoristeyksessä.

Berner sanoo, että tasoristeysten poistaminen on yksi keskeinen keino tasoristeysturvallisuuden parantamiseksi. Lisäksi turvallisuutta edistäisivät puomien, valojen ja muiden vastaavien laitteiden laajempi käyttö.

Tarkastelussa on Bernerin mukaan myös se, miten paikannustekniikkaa voisi hyödyntää tilannetiedon ja varoitusten välittämisessä liikkuville junille ja ajoneuvoille.

Ministerin mukaan on turhauttavaa, että liikenneturvallisuuskysymyksiin ei usein pystytä reagoimaan tarpeeksi nopeasti.

– On valitettavaa, että aina tarvitaan onnettomuus, että asioita saadaan edistettyä, mutta ilman muuta on tärkeää, että jokainen kokemus ja oppi saadaan hyödynnettyä ja vietyä eteenpäin, sanoi Berner STT:lle.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut