Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seppään odotetaan avajaisruuhkaa heti aamusta – tulossa jopa 35 000 asiakasta

Kauppakeskuspäällikkö odottaa "Keski-Suomen kovinta avajaisryysistä".

Kauppakeskus Sepän avajaisiin torstaina Jyväskylän Seppälässä odotetaan peräti 35 000 kävijää. Kauppakeskuksen tavoitteena on neljän ensimmäisen päivän aikana yhteensä 140​ ​000​​ ​kävijää, mikä merkitsisi tahdin jatkuvan yhtä kovana myös viikonloppuna.

– Odotan tänne Keski-Suomen tähän mennessä kovinta kauppojen avajaisryysistä, kauppakeskuspäällikkö Mikko Seppälä sanoo.

Torstaiaamuna nähdään, kuinka suuret jonot synnyttää kodinkoneliike Power, jonka markkinoinnissa avajaisjonoilla on tärkeä rooli. Viime marraskuussa Powerin avajaistarjouksia Palokassa kärkyttiin satojen metrien pituisessa jonossa.

Sepän Power on ketjun suurin myymälä Suomessa. Sen myymäläpinta-ala on noin 2 500 neliömetriä eli melkein kolminkertainen Palokan Poweriin verrattuna. Elektroniikan lisäksi siellä on myös keittiömyymälä.

– Aiemmin lokakuussa alussa avattu Lempäälän Ideaparkin Power keräsi jättiyleisön, ja nyt odotetaan Jyväskylään ennätysjonoja, toimitusjohtaja Mika Aro sanoo.

Hänen mukaansa myymälään otetaan avajaispäivänä sisään ryppäittäin ihmisiä, jotta itse myymälässä asiointi onnistuu.

Powerilla on jatkossa kaksi myymälää Jyväskylässä, sillä Palokan myymälän toiminta jatkuu.

– Palokka on yllättänyt positiivisesti, sillä myynti on moninkertaistunut Expertiin aikaan verrattuna, Palokasta Seppään myymäläpäälliköksi siirtyvä Janne Rauhala kertoo.

Aron mukaan Power odottaa Jyväskylän myymälöistä yhteensä noin 25 miljoonan euron myyntiä. Toukokuussa 2016 aloittanut ketju yltää tänä vuonna nykyvauhdilla Suomessa yli 350 miljoonan euron myyntiin. Ketjulla on nyt Suomessa 34 ja vuoden lopussa 36 myymälää.

– Toiminta on vielä tänä vuonna tappiollista, mutta ensi vuonna odotamme jo positiivista tulosta, Aro kertoo.

Kääntymiskaista otettiin käyttöön

Sepän liikennejärjestelyihin tuli keskiviikkona helpotusta, sillä kaupungista päin tultaessa uusi kääntymiskaista Seppäläntieltä Ahjokadulle otettiin käyttöön.

Sepän​ ​lähiympäristössä on kaikkiaan ​2​ ​200​ ​autopaikkaa,​ ​joista​ ​600​ ​Sepän​ ​​parkkihallissa.​ ​Pyöräilijöille​ ​on​ hallissa ​tarjolla​ ​110​ ​paikan​ ​pyöräparkki.​