Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

UPM:n vahva tuloskehitys jatkui – metsäyhtiö parantanut tulostaan jo neljä ja puoli vuotta

Yhtiö laajentaa vaneritehdastaan Venäjällä ja suunnittelee biojalostamoa Saksaan.

Tero Malinen / STT

Metsäyhtiö UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen sai maanantaina pudotella mairittelevia lukuja toisensa perään yhtiön tulosinfossa – jälleen kerran. Heinä-syyskuu oli 18. peräkkäinen neljännes, jonka aikana yhtiön tulos parani.

UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto kohosi 351 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 314 miljoonasta eurosta. Lisäksi rahavirta oli vahva ja nettovelka laski roimasti.

– UPM on erittäin vahvassa, hyvässä kunnossa ja liiketoiminnat kasvavat, Pesonen tiivisti.

– Menestyksen salaisuus on tällä kertaa hyvin pitkälle siinä, että tuotteet on saatu myytyä hyvin markkinoille ja hinnat ovat lähes kaikissa liiketoiminnassa nousussa, sanoi Pesonen, joka jakoi pariin otteeseen kiitosta yhtiön myyntipuolelle.

UPM odottaa kannattavuutensa jatkuvan hyvällä tasolla tänä vuonna. Viimeisellä neljänneksellä odotetaan olevan kolmatta neljännestä enemmän kunnossapitotöitä parilla liiketoiminta-alueella.

Uudistaminen hyvässä vauhdissa

Tulosparannuksen ohella UPM on Pesosen mukaan edennyt hyvin myös liiketoiminnan uudistamisessa.

UPM kertoi tiistaina laajentavansa Venäjällä sijaitsevaa Tshudovon vaneritehdastaan. Investoinnin kokonaisarvo on 50 miljoonaa euroa, ja sen seurauksena tehtaan tuotantokapasiteetti yli kolminkertaistuu 45 000 kuutiometristä 155 000 kuutiometriin.

Lisäksi yhtiö kertoi arvioivansa mahdollisen biojalostamon rakentamista Frankfurt-Höchstin kemianteollisuuden yritysalueelle Saksaan. Suunnitteilla olevassa jalostamossa olisi tarkoitus tuottaa biokemikaaleja, joita voitaisiin hyödyntää muun muassa pakkausten, kosmetiikan ja pesuaineiden valmistuksessa.

Lappeenrannassa toissa vuoden alussa tuotannon aloittanut biojalostamo on yhtiön mukaan yltänyt suunnitellun kapasiteetin mukaiseen uusiutuvan dieselin ja naftan tuotantoon. Biojalostamon kerrotaan tekevän hyvää tulosta.

Lisäksi yhtiö jatkaa keskusteluja Uruguayn hallituksen kanssa selluliiketoiminnan mahdollisesta laajentamisesta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut