Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lappiin satoi ensilumi – Kittilässä mitattiin neljä senttiä

Muualla Suomessa sää on sateinen.

Lappiin satoi ensilumi viime yönä. Sari Gustafsson

STT

Lapissa on yön aikana satanut paikoin ensilumi. Eniten mitattiin aamukahdeksalta lunta Kittilässä, neljä senttiä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Lunta saatiin myös muilla paikkakunnilla. Inarin Saariselällä lumen syvyys oli kolme ja Sodankylän Vuotsossa kaksi senttiä.

Virallisesti ensilumesta puhutaan, jos maassa on vähintään sentti lunta aamuyhdeksältä.

Sateinen sää jatkuu tänäänkin monin paikoin, mutta eniten vettä saadaan maan kaakkoisosassa.

Aluksi yhtenäisempi sadealue ulottuu pääkaupunkiseudulta ja Uudeltamaalta Kymenlaakson suuntaan, mutta päivän aikana se liikkuu Uudenmaan itäpuolelle. Heikkoja kuurosateita on muuallakin maassa.

Tiistaiaamusta keskiviikkoaamuun eniten vettä on tullut Porvoossa 29, Mäntsälässä 28, Helsingissä 25 ja Espoon Nuuksiossa 24 milliä.

Turun moottoritielle nousseen tulvaveden takia käytössä on yhä vain yksi ajokaista kumpaankin suuntaan Kirkkojärven tietyömaan kohdalla Espoossa, kerrotaan Liikennevirastosta.

Yön aikana ajoradan viereen on rakennettu tulvavalleja, ja niiden vahvistamista jatketaan päivän aikana.

Jos haluaa välttää ruuhkat, autoilijoita kehotetaan valitsemaan Ykköstien sijaan mahdollisuuksien mukaan toisia reittejä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut