Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomenruotsalainen näyttelijä Birgitta Ulfsson on kuollut

Ulfsson kuoli kotonaan Helsingissä 89 vuoden ikäisenä.

Ulfsson vuonna 1997. Teppo Kulmala

STT

Näyttelijä Birgitta Ulfsson on kuollut, kertovat hänen omaisensa STT:lle. Ulfsson kuoli kotonaan Helsingissä 89 vuoden ikäisenä.

Ulfsson aloitti näyttelijänuransa 1950-luvulla ja on esiintynyt sekä suomeksi että ruotsiksi eri puolella Suomea ja Ruotsia. Hän ehti uransa aikana esiintyä muun muassa Svenska Teaternissa, Lilla Teaternissa, Intimiteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja Helsingin kaupunginteatterissa.

Hän sai läpimurtonsa Lilla Teaternissa Vivica Bandlerin aikana ja osoitti hallitsevansa sekä komedian että luonneroolien teon. Televisiossa hän esitti muun muassa Ruotsin television tuottamassa sarjassa Muumimammaa.

Ulfssonilla on ollut myös lukuisia rooleja elokuvissa ja televisiossa. Hänet on palkittu Pro Finlandia -mitalilla sekä Suomi-palkinnolla.

Ulfsson oli pitkään naimisissa toisen suomalaisen teatterin legendan eli Lasse Pöystin kanssa. Yli kolmekymmentä vuotta kestänyt liitto päättyi eroon 1984, mutta Ulfsson ja Pöysti pysyivät eronsa jälkeen edelleen ystävinä.

Myöhemmin hän solmi uuden avioliiton ruotsalaisen näyttelijän Iwar Wiklanderin kanssa. Heidän oli tarkoitus näytellä yhdessä tänä syksynä, mutta Ulfsson joutui terveyssyistä luopumaan roolista Göteborgin Folkteaternissa. Pariskunnan oli tarkoitus esittää jumalia Bertolt Brechtin Setsuanin hyvä ihminen -näytelmässä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut