Jari Aarnion huumehaarassa kuullaan liivijengin ex-pomon asiaesittely – kanta Aarnion toimeksiantoihin vaihtunut useita kertoja

STT

Helsingin hovioikeudessa <Person>Jari Aarnion</Person> huume- ja virkarikosjutun päähaarassa kuullaan tänään asiaesittelyt Aarnion kanssatuomituilta. United Brortherhoodin entinen pomo <Person>Keijo Vilhunen</Person> on valituksen mukaan palaamassa versioon, jonka mukaan Vilhunen on saanut Aarniolta toimeksiantoja.

Vilhunen on vuoroin kertonut Aarnion toimeksiannoista ja vuoroin sanonut kertomustaan sepitteeksi. Esimerkiksi <Person>Jari Aarnion</Person> ja <Person>Vepe Hännisen</Person> syyskuussa julkaistussa Myrkky-kirjassa Vilhunen sanoo tarinaansa keksityksi. Kirjan julkaisun aikaan hovissa on jo ollut vireillä valitus, jossa palataan esitutkinnan loppuvaiheen kertomukseen toimeksiannoista.

Kertomus toimeksiannoista tuli Vilhusen julkiseen repertuaariin esitutkinnan loppuvaiheessa, jolloin koko esitutkintakertomus tulee ensimmäistä kertaa kuulustellun nähtäville. Oikeusprosessin aikana Vilhunen ehti jo perua kertomuksensa, mutta käräjäoikeus tuomitsi hänet kymmenen vuoden vankeuteen Aarnion rikoskumppanina törkeistä huumerikoksista, todistusaineiston vääristelemisestä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Oikeuden mukaan Aarnio ja Vilhunen esimerkiksi junailivat Turun United Brotherhoodin kerhotilojen alle niin sanotun Pasilan miehen puhelimen, koska tarkoitus oli lavastaa jengin rivijäsen satojen kilojen huumejutun päätekijäksi.

Malmin nainen vaatii hyödyntämiskieltoa

Asiaesittelyt kuullaan myös niin sanotulta Malmin naiselta eli <Person>Mari Romanolta</Person>, Pohjois-Savon naiselta eli <Person>Seija Kortekallio-Lammelta</Person> ja Aarnion entiseltä alaiselta <Person>Mikael Runebergilta</Person>.

Käräjäoikeus katsoi Romanon Aarnion rikoskumppaniksi, jonka avulla Hollannista muun muassa järjestyivät kontaktit huumausaineiden maahantuontia varten. Romano on kuitenkin vaatinut esitutkintakertomustaan hyödyntämiskieltoon, ja asiaa käsitellään aikataulusuunnitelman mukaan ensi viikolla.

KRP:n kuulustelija kuskasi esitutkintavaiheessa Romanon kuulusteluihin yllättäen parin Iris coffee -drinkin jälkeen ja osti naiselle muun muassa skootterin sekä lähetteli rakkausviestejä. Poliisimies tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoihin, mutta käräjäoikeuden mukaan kuulustelukertomuksia saattoi silti hyödyntää.

Romano tuomittiin käräjillä 3 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.