Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nokian Renkaille 59 miljoonan lisävero – yhtiö aikoo valittaa

Verottajan mukaan yhtiön siirtohinnoittelu venäläisten tytäryhtiöiden kanssa ei ollut tuolloin markkinaehtoista.

LKS 20170831 Nokian-renkaat esitteli Toroidion-supersähköautoon kehitettyjä renkaita Nokialla 9. syyskuuta 2015. Toroidion 1MW on suomalaisvalmisteinen maailman tehokkain sähköauto, jossa on uudet Nokian-kesärenkaat. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN \\Instructions: KUVITUSTA STT Kymmenen Nokian Renkaiden työntekijää tuomittiin yrityssalaisuuksien loukkaamisrikoksista /// Kalle Parkkinen / Lehtikuva

STT

Verottaja vaatii Nokia Renkaita maksamaan 59 miljoonan euron lisäveron. Yhtiö kertoo, että vaatimus koskee vuoden 2011 siirtohinnoittelua. Verottajan mukaan yhtiön siirtohinnoittelu venäläisten tytäryhtiöiden kanssa ei ollut tuolloin markkinaehtoista.

Konserniverokeskus on tarkastanut Nokian Renkaiden ja sen tytäryhtiöiden välisten liiketapahtumien markkinaehtoisuutta vuosilta 2007–2011. Nokian Renkaat on jo aiemmin maksanut 89,2 miljoonaa euroa lisäveroa ja veronkorotuksia vuosilta 2007–2010. Yhtiö valitti asiasta hallinto-oikeuteen tämän vuoden tammikuussa.

Yhtiö aikoo hakea muutosta myös nyt määrättyyn lisäveropäätökseen. Lisävero ei yhtiön mukaan vaikuta osingonjakoon.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut