Hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus avataan Helsingissä

Keskuksen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta hybridiuhista sekä yhteiskuntien haavoittuvuuksista.

Euroopan hybridiosaamiskeskus käynnistää toimintansa Helsingissä. Linda Manner

STT

Eurooppalainen hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus avataan tänään Helsingissä virallisesti. Keskuksen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta hybridiuhista sekä yhteiskuntien haavoittuvuuksista, jotka liittyvät internetiin ja sosiaaliseen mediaan.

Avajaisissa ovat paikalla presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä (kesk.), Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sekä EU:n ulkoministeri Federica Mogherini.

Strategista analyysiä tuottavassa keskuksessa on osallisina 12 maata. Suomen lisäksi mukana ovat esimerkiksi Yhdysvallat, Britannia, Saksa ja Ruotsi. Keskusta on myös hehkutettu konkreettisena askeleena EU:n ja Naton yhteistyössä.

Keskuksessa toimii seitsemän hengen sihteeristö. Johtaja Matti Saarelaisen mukaan keskus tukeutuu monikansallisiin asiantuntijaverkostoihin. Sihteeristöön kuuluu muun muassa tutkimusjohtaja Hanna Smith, joka on tullut tunnetuksi Helsingin yliopiston Venäjä-asiantuntijana.

Toimintaa aloiteltiin syyskuun alussa seminaarilla, johon osallistui EU:n ja Naton korkean tason edustajia. Keskuksen varsinaiset työtilat ovat Helsingin Sörnäisissä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut