Hovioikeuteen henkirikostuomiosta valittanut turvapaikanhakija kiistää syyllistyneensä tappoon

Turvapaikanhakijan mielestä uhrin kuolema johtui kaatumisesta ja pään lyömisestä koivuun.

STT

Kajaanin Otanmäen henkirikoksesta tuomittu mies kiistää syyllistyneensä tappoon tai törkeään kuolemantuottamukseen. Puolustuksen mukaan uhrin kuolema johtui kaatumisesta ja pään lyömisestä puuhun.

Puolustuksen mukaan kyseessä oli ryöstörikos. Ryöstön ja rajun pahoinpitelyn uhriksi joutunut 52-vuotias mies oli vahvassa humalatilassa.

Juttua käsitellään tänään Rovaniemen hovioikeudessa. Kainuun käräjäoikeus tuomitsi aiemmin irakilaisen turvapaikanhakijan lähes 11 vuoden vankeuteen taposta ja törkeästä ryöstöstä.

Toinen turvapaikanhakija tuomittiin käräjäoikeudessa kuuden vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä petoksesta. Hän ei valittanut tuomiostaan hovioikeuteen.

Puolustus katsoi hovioikeudessa, että vastuu ryöstöstä ja sen ideoinnista oli vahvasti lievemmän tuomion saaneen miehen kontolla.

Taposta tuomittu irakilaismies on vaihtanut puolustajaansa käräjäoikeuskäsittelyn jälkeen. Uusi puolustaja arvosteli hovioikeudessa entisen puolustajan toimintaa.

Viime vuoden syyskuussa kaksi turvapaikanhakijaa yritti väkivallalla saada 52-vuotiaalta mieheltä pankkikortin tunnusluvun ja sen avulla rahaa. Uhrin tilillä ei kuitenkaan rahaa ollut, joten miehet jäivät ilman saalista.

Henkirikos sai laajasti julkisuutta syksyllä 2016. Tapahtumat olivat osaltaan vauhdittamassa Otanmäessä sijainneen SPR:n ylläpitämän vastaanottokeskuksen lakkauttamista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut