Italian presidentti Sergio Mattarella aloittaa valtiovierailunsa Helsingissä

STT

Italian presidentti <Person>Sergio Mattarella</Person> saapuu tänään valtiovierailulle Suomeen. Presidentin mukana vierailulla on myös hänen tyttärensä <Person>Laura Mattarella</Person>.

Presidentti <Person>Sauli Niinistö</Person> ja puoliso <Person>Jenni Haukio</Person> ottavat vieraat vastaan huomenna Presidentinlinnassa.

Presidentin kanslian mukaan Mattarella ja Niinistö keskustelevat muun muassa Suomen ja Italian taloudellisista ja poliittisista suhteista sekä turvallisuuspolitiikasta.

Mattarella tapaa vierailullaan myös eduskunnan puhemiehen <Person>Maria Lohelan</Person> (sin.) sekä pääministeri <Person>Juha Sipilän</Person> (kesk.).

Valtiovierailu päättyy torstaina.

Mattarella nousi Italian presidentiksi vuonna 2015. Aikaisemmin hän toimi perustuslakituomioistuimen tuomarina ja tuli tällöin tunnetuksi taistelustaan järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Edellisen kerran Italian presidentti on valtiovieraillut Suomessa vuonna 2008, kun <Person>Giorgio Napolitano</Person> tapasi presidentti <Person>Tarja Halosen</Person>. Niinistö teki työvierailun Italiaan marraskuussa 2014, jolloin hän tapasi presidentti Napolitanon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.