"Kaikki paikat ovat märkänä" – Hyvinkään ABC:n palo sammutettu, alkoi ilmeisesti rasvapalona

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan tulipalo vaurioitti pahasti rakennuksen kattoa sekä keittiötä ja lisäksi koko rakennus kärsi mittavia vesivahinkoja.

Hyvinkäällä ABC-aseman tulipalon sammutustyöt on saatu päätökseen. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan tulipalo vaurioitti pahasti rakennuksen kattoa sekä keittiötä ja lisäksi koko rakennus kärsi mittavia vesivahinkoja. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

– Sinne jouduttiin aika paljon ajamaan vettä, että saatiin sammumaan. Se nokinen vesi on tehnyt isot vahingot. Kaikki paikat ovat märkänä, kertoo päivystävä palomestari Kari Virtanen.

Pelastuslaitoksen mukaan  palo sai alkunsa ravintolakeittiöstä. Ravintolan kokki on kertonut viranomaisille, että tuli syttyi keittiön rasvakeittimestä.

– Kertomansa mukaan se rasva siellä keittimessä on syttynyt räjähdysmäisesti palamaan, Virtanen sanoo.

Rakennuksessa oli tapahtumahetkellä kolme henkilökunnan jäsentä ja parikymmentä asiakasta. Palomestarin mukaan tilanne oli ilmeisesti näyttänyt niin hurjalta, että henkilökunta oli heti alkanut tyhjentämään asemaa ihmisistä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman ennen puoltayötä. Pelastusyksiköiden saapuessa kohteeseen palo oli levinnyt laajalle alueelle ja hälytysaste muutettiin suurpaloksi. Paikalla oli enimmillään 15 yksikköä sammuttamassa paloa.

Liikenneaseman naapurirakennukset ja polttoainejakelun alue eivät olleet vaarassa palon aikana.

ABC pysyy kiinni

Toimialajohtaja Markku Kuusinen HOK-Elannosta kertoo, että aineelliset vahingot palaneessa rakennuksessa ovat mittavat, mutta euromääräisiä summia vasta arvioidaan. Vaurioituneen rakennuksen lisäksi ABC:n polttoainejakelun alue eli mittarikenttä on toistaiseksi kiinni.

– Nyt selvitetään ja uskoisin, että se vaatii asiakkaiden kannalta harmillisesti kohtuullisen pitkän ennen kuin pystymme avaamaan aseman uudelleen.

Tarkoitus on esimerkiksi selvittää, voiko rakennuksen vielä korjata vai pitäisikö se purkaa ja rakentaa uusi. Päätöksiä on odotettavissa luultavasti vasta parin viikon kuluttua.

Kuusinen kiittelee sitä, että tilanne saatiiin palopaikalla nopeasti hallintaan, eikä henkilövahinkoja tullut.

– Henkilökunta toimi siellä erinomaisesti.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut