MTV: Iskua kokoomuksen puoluekokoukseen suunnitellut keskisuomalainen mies ilmoittautui itse poliisille

Mies joutui MTV:n mukaan odottamaan tunnin tai puolitoista poliisiasemalla ilman että kukaan olisi kiinnostunut hänen asiastaan.

Poliisin vuonna 2012 estämän terrori-iskun kohde oli kokoomuksen puoluekokous, kertoo MTV:n Rikospaikka-ohjelma. Puoluekokous pidettiin silloisen pääministerin Jyrki Kataisen johdolla Rovaniemellä.

MTV kertoo, että tekoa suunnitelleen noin 40-vuotiaan keskisuomalaisen miehen aikeissa oli kylvää kokouspaikalla suurta tuhoa. Rikospaikan tietojen mukaan mies oli varustautunut tekoon muun muassa räjähteillä tai savupommeilla ja sarjatuliaseella.

Mies oli ollut Jyväskylässä matkalla Rovaniemen-junaan, kun vastaan oli tullut äiti lastenvaunujen kanssa. Tällöin mies ajatteli myös poliitikkojen lapsia, kääntyi ja meni poliisin puheille.

Miestä ei otettu ensin vakavasti

Poliisiasemalla mies joutui MTV:n mukaan odottamaan tunnin tai puolitoista ilman että kukaan kiinnostui hänen asiastaan. Lopulta mies eksyi Jyväskylän poliisitalon lukitulle sisäpihalle, mikä kiinnitti poliisien huomion.

MTV:n mukaan tilanne muuttui, kun asemalla tai sen lähistöllä säilytyksessä olleesta miehen varustekassista löytyi räjähteitä ja aseita. Aseet olivat peräisin miehen isältä, joka oli asekeräilijä.

MTV:n tietojen mukaan mies oli kertonut motiivikseen iskun suunnittelulle pettymyksen hallituksen ja ennen kaikkea kokoomuksen politiikkaan. Mies oli kärsinyt mielenterveysongelmista.

STT:n tavoittama keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot ei vahvistanut eikä kiistänyt keskiviikkoiltana MTV:n uutisen tietoja.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi viime perjantaina, että paikallispoliisi, KRP ja suojelupoliisi estivät poliitikkoja vastaan suunnitellun iskun yhteistoimin. Kolehmainen ei kertonut asiasta tarkemmin.

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan poliisi on kyennyt estämään useita iskuja Suomessa vuoden 2012 jälkeen.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut