Pentagon: Armeijan palveluksessa olevat transsukupuoliset voivat värväytyä uudelleen

Presidentti Donald Trump on kuitenkin antanut määräyksen, että transsukupuolisia ei enää huolittaisi armeijan riveihin.

Transsukupuoliset ovat voineet palvella armeijassa avoimesti kesäkuusta 2016 lähtien. Gertrud Zach

STT

Armeijassa palvelevat transsukupuoliset voivat värväytyä armeijaan uudelleen sillä aikaa, kun transsukupuolisten palveluksen estävä aloite on käsittelyssä, vahvistaa Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Uudelleen värväytyminen koskee niitä, joiden palvelusaika umpeutuu ennen kuin lopullinen päätös armeijassa jo palvelevien transsukupuolisten kohtalosta tehdään.

Transsukupuoliset ovat voineet palvella armeijassa avoimesti kesäkuusta 2016 lähtien. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kuitenkin antanut määräyksen, että transsukupuolisia ei enää huolittaisi armeijan riveihin. Määräys on tällä hetkellä puolustusministeriön käsittelyssä.

Kiellon on määrä olla voimassa maaliskuun lopulla vuonna 2018. Trump ei kuitenkaan kieltoa asettaessaan ottanut kantaa siihen, miten menetellä armeijassa jo työskentelevien transsukupuolisten kanssa, vaan jätti asian puolustusministeri James Mattisin punnittavaksi.

Puolustusministeriö on kieltäytynyt kertomasta, onko Yhdysvaltain armeijassa palvelevien transsukupuolisten määrästä virallisia arvioita tai tutkimuksia. Armeijan ulkopuolisten tahojen arviot määrästä vaihtelevat muutamista tuhansista jopa 15 000:een.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut