Kiinnostus korikseen räjähti ennätysmäisesti

Petri Siitonen

Koripallon EM-kisojen alkulohko Helsingissä oli kaikin tavoin jättimenestys. Nyt siitä on myös pitävä todiste, sillä sponsoroinnin sekä viestinnän tutkimus- ja konsultointiyritys Sponsor Insight haastatteli 5.–7. syyskuuta suomalaisia ja heidän kiinnostustaan eri urheilulajeihin.

Koripallo teki sellaisen tempun, jota ei ole koskaan aiemmin nähty ja tullaanko enää näkemään. Tuskinpa.

Vielä talvella koripallosta kertoi olevansa erittäin tai melko kiinnostunut 14 prosenttia suomalaisista. Tällä viikolla julkistetussa uudessa seurantatutkimuksessa tuo luku on 32 prosenttia.

Yhtiön tutkimusjohtaja Klaus Virkkunen kertoi torstaina Helsingin Sanomien uutisessa, että vastaavaa nousupiikkiä ei ole nähty ikinä.

Kyllähän kiinnostuksen nousua toki osasi odottaa, sillä viime lauantaina Suomen ja Slovenian välinen ottelu hakkasi tv-katsojaluvuissa niukasti perinteisen Suomi–Ruotsi -yleisurheilumaaottelun. Huuhkajien Islanti-ottelu jäi järkyttävän kauaksi taakse kolme kertaa pienemmällä katsojamäärällä.

Tuo 32 prosentin lukema nostaa lajin sijoilta ynnä muut viidenneksi jalkapallon rinnalle. Kärkinelikko on ollut jo pitkään sama eli jääkiekko, yleisurheilu, maastohiihto ja ampumahiihto.

Pudotuspelit täällä Istanbulissa eivät välttämättä enää kiinnostusta nosta. Toki, jos Suomi yllättää huomenna Italian ja etenee kahdeksan parhaan joukkoon, niin siinä tapauksessa koripallolla menee todella lujaa.

En usko, että tänne aurinkoiseen ja helteiseen Istanbuliin lentää kovinkaan paljon suomalaisia. Joitain huhuja ja juttuja olen kuullut, mutta katsotaan nyt.

On tämä sitten sen verran iso ”kylä”, että katukuvassa suomalaisia tuskin näkyy meidän toimittajien lisäksi.

Lippujen hinnoista homma ei jää kiinni. Halvimmat liput saa noin 15 eurolla ja sillä näkee kaksi ottelua.

Eri asia on vain se, että kuinka monella suomalaisella on mahdollisuus lähteä tänne Turkkiin? Onko lomaa? Onko varaa matkustaa? Ei ne lennotkaan nyt niin halpoja ole.

Tässä yhteydessä en malta olla mainitsematta omasta Istanbulin lennostani. Sain kollegoilta kuulla jatkuvalla syötöllä, kuinka he olivat saaneet sattumalta bisnesluokan lennot. Varmaan niin sanottu rahvaan puoli oli täynnä, joten heidät oli korotettu bisnekseen.

Katselin omaa lippuani eikä siinä lukenut mitään bisnesluokasta. Paikka oli toki etuosassa 4A. Arvelin vain, että siinä se verho vedetään kiinni nenän edestä ja jään kärvistelemään sen väärälle puolen.

Koneeseen astuessani huomasin, että neljä ensimmäistä riviä ovat todella luksusta. Siinä oli kiinteä väliseinä rivini takana. No, mikäpä siinä, kävihän se näinkin. Koko rivillä ei ollut muita matkustajia.

Kyllä siinä kelpasi lentää. Tilaa oli vaikka muille jakaa. Kuumaa pyyhettä tuotiin pariin otteeseen. Ruokailuvälineet vain painoivat niin pirusti, että meinasi kädet tulla kipeäksi. Ruoka oli erinomaista ja tarjoilu pelasi.

Näin tällä kertaa. On tässä ollut vuosien saatossa epäonneakin näillä matkoilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut