Länsimetro saattaa päästä liikkeelle syyskuun lopussa

HKL on aloittanut valmistelevat työt liikenteen käynnistämiseksi.

LKS 20170906 Kaapeleita Länsimetron Aalto-yliopiston metroasemalla Espoon Otaniemessä perjantaina 9. joulukuuta 2016. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA \\Instructions: Kotimaa, stt 105, Länsimetron liikenne voi alkaa aikaisintaan syyskuun lopulla, kertovat HKL ja Länsimetro Oy. // KUVITUSTA STT Länsimetron liikenne Tapiolaan ei käynnisty vielä huhtikuussa /// Heikki Saukkomaa

STT

Länsimetron liikenne Espoon Matinkylään voi alkaa aikaisintaan syyskuun lopulla, kertoivat Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) ja Länsimetro Oy keskiviikkona. HKL on aloittanut valmistelevat työt liikenteen käynnistämiseksi.

Helsingin pelastuslaitos antoi maanantaina Länsimetro Oy:lle luvan antaa Koivusaaren ja Lauttasaaren asemat HKL:n käyttöön. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos antoi vastaavan luvan Espoon puoleisille kuudelle asemalle jo viime viikon perjantaina.

HKL:n käyttöön annetut valvomojärjestelmät on testattu ja otettavissa käyttöön tämänhetkisen arvion mukaan ensi viikon aikana. Herttoniemen valvomosta valvotaan niin nykymetron kuin länsimetron osuuden toimintoja. Järjestelmät sisältävät noin 50 000 valvottavaa laitetta ja noin 27 000 suunniteltua vuosittaista huolto- ja tarkastustoimenpidettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut