Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tiedustelulaki kuuluu politiikan syksyn kuumoittaviin teemoihin – ryhmyreiden kokous perjantaina

Tiedustelulakiin tarvitaan perustuslain muutos.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen. Roni Rekomaa

STT

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat perjantaina keskustelemaan tiedustelulaista, kertoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja <Person>Antti Kaikkonen</Person> STT:lle. Hän on itse kutsunut puheenjohtajat koolle.

Kaikkosen mukaan tarkoitus on keskustella tiedustelulain sisällöstä ja siitä, millä tavalla laki olisi mahdollista viedä läpi jo tämän eduskuntakauden aikana.

Tiedustelulakiin tarvitaan perustuslain muutos. Jos se halutaan hoitaa tällä vaalikaudella, sen taakse tarvitaan viiden kuudesosan enemmistö eduskunnasta. Eturivin päättäjät ovat patistaneet eduskuntaa tiedustelulain mahdollisimman pikaiseen hyväksymiseen Turun puukotusten jälkeen.

Kiirehtimismenettelyä ei ole käytetty kertaakaan nykyisen perustuslain aikana ja se mietityttää esimerkiksi vihreitä ja SDP:tä.

Tiedustelulaki on yksi syksyn kuumoittavimmista politiikan teemoista Turun puukotusten jälkimainingeissa.

– Turvallisuus laajemminkin teemana on varmasti tänä syksynä paljon esillä. Myös kansainvälinen ulkopoliittinen, jännitteinen tilanne näkynee eduskuntatyössäkin tavalla tai toisella. Syksyllä on muun muassa suuria sotaharjoituksia ihan lähialueilla, että varmaan se Suomessakin keskusteluttaa, Kaikkonen uskoo.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut