Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kymmenen Nokian Renkaiden työntekijää tuomittiin yrityssalaisuuksien loukkaamisrikoksista

Tuomioita tuli yrityssalaisuuden väärinkäytöstä, yrityssalaisuuden rikkomisesta ja rikkomisen yrityksestä.

STT

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kymmenen Nokian Renkaiden entistä työntekijää yrityssalaisuuksien loukkaamisrikoksista.

Käräjäoikeus päätyi siihen, että jokainen vastaaja on syyllistynyt yrityssalaisuuden loukkaamisrikoksiin tai -rikokseen, mutta ei niin vakavasti kuin syyttäjä oli väittänyt.

Tuomioita tuli yrityssalaisuuden väärinkäytöstä, yrityssalaisuuden rikkomisesta ja rikkomisen yrityksestä.

Nokian Renkailta viedyissä tiedostoissa oli muun muassa kumiseosten reseptejä, rakennekuvia tunnetuista rengasmalleista, testiohjelmatulosteita ja tietoja kehitettävistä tuotteista.

Ehdollista ja sakkoja

Tuomituista yhtä lukuun ottamatta kaikki olivat siirtyneet Black Donuts Engineering -yhtiöön. Käräjäoikeus katsoi, että yhtiö hyötyi tuomituilta saamastaan aineistosta.

Yhtiö tuomittiin 300 000 euron yhteisösakkoon sekä menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 537 000 euroa.

Työntekijöistä kahdeksan tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja loput sakkoihin. Rangaistusten pituudet vaihtelevat puolesta vuodesta puoleentoista vuoteen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut