Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Risikko: Poliisin vihjeketju selvitetään

Poliisi sai vihjeen Turun joukkopuukotuksen pääepäillystä, mutta ei aloittanut tutkintaa.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) on ohjeistanut poliisia selvittämään, miten sen saamia vihjeitä rikoksen suunnittelusta käsitellään. Risikko kertoi asiasta sisäministeriön avoimien ovien päivässä.

Taustalla on Turun joukkopuukotus, jonka pääepäillystä poliisi sai vihjeen, mutta ei aloittanut tutkintaa. Risikon mukaan kyse ei kuitenkaan ole vain yhdestä tapauksesta, vaan koko vihjeketju on syytä selvittää.

– Prosessia pitää kehittää yleisellä tasolla, sanoo Risikko.

Suojelupoliisin mukaan viranomaiset saivat alkuvuodesta vihjeen puukotusjutun pääepäillystä. Vihjeen mukaan Turun teosta epäilty vaikutti radikalisoituneelta ja oli kiinnostunut ääriajattelusta. Vihjeeseen ei liittynyt tietoa isku-uhasta.

Ministeri Risikon mukaan tulee huolehtia siitä, että samaa asiaa tai henkilöä koskevaa vihjettä ei selvitetä päällekkäin esimerkiksi paikallispoliisissa ja keskusrikospoliisissa.

– Vihjeitä tulee ovista, ikkunoista ja netin välityksellä. Niitä on tärkeää myös ristiinajaa, jotta päällekkäisyydet poistuvat. Lisäksi on syytä muistaa, että on myös vääriä vihjeitä, Risikko sanoo.

Risikon mukaan myös vihjeen antajalle tulee välittyä tieto siitä, miten poliisi on vihjeen suhteen toiminut.

Sisäministeri Risikko kertoo keskustelleensa vihjeitä koskevista käytännöistä suojelupoliisin ja keskusrikospoliisin johdon kanssa.